Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 12:54 - ПРИ БЕЗПЛОДИЕ,БЕЗСЪНИЕ,БОЛКИ В ГЪРБА И КРЪСТА
Автор: flowerlin Категория: Забавление   
Прочетен: 2727 Коментари: 0 Гласове:
0



БЕЗПЛОДИЕ - Взема се шепа пръст от къртичина (отпадъците, които къртицата изважда напролет от дупката), залива се с вряща вода в подходящ съд.Болната да клекне над парата за 15-20 минути. Процедурата се повтаря няколко пъти.
БЕЗСЪНИЕ (детско) - 1 кг речен пясък се слага да закри в съд с голямо количество вода. Когато водата изстине, болното дете се полива с нея.
БЕЗСЪНИЕ (детско) - Да се увие в платно, напоено с утринна роса. Платното се просва рано сутрин на поляната върху тревите и попива от тях водата.
БЕЗСЪНИЕ - Болният да спи на възглавница, напоена с изсушен хмел.
БЕЗСЪНИЕ - Болният да спи на възглавница, напоена с изсушено горско сено.
БЕЗСЪНИЕ - Болният да взема по 1 с.л. мед всяка вечер преди сън.
БЕЗСЪНИЕ - Болният да взема по 1 с.л. захар и веднага след това 1 чаша вода всяка вечер преди сън.
БЕЗСЪНИЕ - Събирате през месец май стебла от дивия червен мак заедно с корените и цветовете. Измивате корените добре и цялото стебло изсушавате на сянка. Пълните възглавничката и спите на нея.
БЕЛЕЗИ (от рани - премахване) - Мястото се навлажнява често със сок от колопит (син минзухар).
БОЛКИ В ГЪРБА - От 1 м ново бяло платно, намазано със 100 г оръжейно масло, да се направи пластир и да се слага на мястото на болката три вечери поред.
БОЛКИ В ГЪРБА - Да се намаже гърбът с мед и чрез масаж да се изтегли кожата.
БОЛКИ В ГЪРБА И ПЛЕШКАТА (според Ванга причинени от падане преди години) - Кожата от прясно одран заек да се поръси с червен пипер и олио и вечерта да се залепи на гърба.
БОЛКИ В ГЪРДИТЕ (от много време) - Според Ванга е възпалена обвивката на дроба. Препоръчва да се направи лапа от тесто за хляб, омесено с домашен квас, да се прибави 100 мл оцет, 100 мл олио и 100 мл вино. С това тесто да се наложат гърдите, където е болката.
БОЛКИ В ГЪРДИТЕ (при хормонални нарушения) - Прави се компрес с отвара от пелин и подбел и се натопява памучна кърпа, изстисква се и се слага на гърдите така, че да ги обхване целите. Отгоре кърпата се бинтова хлабаво, за да не падне. Това е предимно компрес за жените, който се държи цяла нощ.
БОЛКИ В ЖЛЪЧКАТА (придружени с тежест и повръщане след приемане на тлъста храна) - да се изпие сокът на половин лимон, примесен с половин ч.л. сода бикарбонат.
БОЛКИ В КРАКАТА - Да се свари в голям съд китка пъстра детелина. Като изстине водата, да се прецеди и да се прибави 1 с.л. газ. Да се правят бани на краката 3-4 вечери поред.
БОЛКИ В КРАКАТА - След добро измиване с хладка вода кракакта се намазват с прясна свинска мас, обуват се леки памучни чорапи и се преспива с тях.
БОЛКИ В КРЪСТА (от дълго време) - Стара турска керемида, от старите къщи, да се счука на ситно и да се пресее през сито. След това да се смеси с 3 добре разбити белтъка, 1 пакетче счукан бял тамян и 1 ч.ч. гроздова ракия. Сместа да се намаже на ленена кърпа и да се увие около кръста за една нощ.
БОЛКИ В КРЪСТА - Да се направи домашен пластир от добре разбити на пяна 2 белтъка, 1 с.л. настърган домашен сапун и 1 пакетче счукан бял тамян. Сместа да се намаже на вълнено парче плат, да се увие около кръста и да стои там, докато пластирът падне (1-2 дни).
БОЛКИ В СТОМАХА - Лекува се най-бързо с чай от босилек, лайка или джоджен. Една супена лъжица от билката ври около 3 минути в 600 мл вода. Пие се три пъти на ден по 1 кафена чашка след ядене, за деца по 1 супена лъжица.
БОЛКИ В СТОМАХА - Да се сдъвква всеки ден по 1 листенце от червена детелина. Глътва се само сока.
БРАДАВИЦА (на ръката) - Болната я е разчоплила и след седмица брадавиците се появили по цялото й тяло. Да се стрие на прах билката ралица и с нея да се посипе и натрие първата брадавица. След това изчезват всички брадавици.
БРОНХИ (възпаление) - В 100 мл вода се сварява 1 дафинов лист, докато водата остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден по 1 с.л.
БРОНХИТ - 2-3 листа от подбел да се варят в половин литър прясно мляко. Да се прибави мас на върха на ножа. Да се пие вечер по 1 кафена чаша.
БРОНХИТ (тежък) - една малка лъжичка счукан хардал, размесен с мед.
БРОНХИТ (детски) - 1 глава червен кромид лук се обелва от люспите и се издълбава в средата. напълва се с 1 чаена лъжичка небет-шекер. Всеки ден детето изяжда по една глава до оздравяване.
 


Тагове:   кръст,   безсъние,   безплодие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: flowerlin
Категория: Забавление
Прочетен: 28201
Постинги: 7
Коментари: 6
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930