Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 12:50 - ПРИ АКНЕ,АРТРИТ,АСТМА,АЛЕРГИИ
Автор: flowerlin Категория: Други   
Прочетен: 2174 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2009 12:57


АКНЕ - Правят се компреси на лицето преди лягане с памучна кърпа, натопена във вода от сварена маточина, сапуниче и черен бъз.
АЛБУМИН (над нормите) - Тънката и прозрачна кора от брезите, която се свлича напролет, се изсушава и от нея се вари 5 мин. 1 с.л. в 2 ч.ч. вода. Прецежда се и се пие по 100 мл. само вечер, 3 дни подред.
АЛЕРГИЯ - 1 ч.л. сух пелин се накисва за 1 вечер в 1 ч.ч. студена вода. На следващата сутрин се прецежда и се пие 3 пъти на ден след ядене по 1 с.л. с малко мед. За децата: по 1 ч.л. Профилактично: да се пие по 1 чаша пелиново вино, особено през пролетта.
АМЕНОРЕЯ (оскъдна менструация у жените) - Външните люспи на 2 кг кромид лук се сваряват в 3 литра вода, докато стане тъмночервена. Пие се от водата по 1 кафена чашка сутрин на гладно или вечер.
АМБАЛАК (детско заболяване, при което болното пие само вода, коремчето му е подуто, има и подути жлези на корема) - Смесват се равни части катран, мас и малко дървесна пепел. С тази смес се намазва коремчето на детето, завива се и ако може да поспи. След това се изкъпва с вода, в която са сварени кисели ябълки, диви круши и 1 с.л. анасон. След като покисне във водата, детето се измазва с гроздова ракия.
АНЕМИЯ - 100 г. изсушени плодчета на билката слез се смилат на прах. Пие се по 1 път на ден 1/2 ч.л., разбъркана в чаша прясно овче мляко. Може да се добави малко мед за вкус.
АНЕМИЯ (детска) - Рано напролет, като развият листата на ореха и през септември се правят неколкократни обливания с вода, в която е вряла около 30 минути орехова шума.
АРТРИТНИ, РЕВМАТИЧНИ БОЛКИ ПРИ ЛОШО ВРЕМЕ - Лапи на коленете и китките от сварените листа на смарадлика.
АРТРИТ - В по-голямо количество вода се сваряват 10 по-големи грудки от билката ботурче (колопит). Водата се изсипва във вана и като поизстине до подходяща температура, болният ляга, така че водата да покрие цялото му тяло. Лежи, докато изстине водата. Трябва да се направят не по-малко от 10 бани. Водата може да се използва повторно.
АРТРИТ - Вземат се 20 грудки от билката ботурче (колопит) и се сваряват в 10 л. вода. Правят се бани сутрин и вечер. Първо краката, после ръцете. След това се полива главата 3 пъти.
АРТРИТ - В 1/2 л. силна ракия се вари 1/2 пакетче синапено семе, докато течността остане наполовина. Болните места се мажат сутрин и вечер. Правят се бани с вода от сварена смарадлика.
АРТРИТ (болки на китките на ръцете) - 10 вечери бани с хладка вода от сварена сладка папрат.
АСТМА (причина) - пиене на студени течности, когато човек е уморен.
АСТМА - 40 глави арпаджик се попарват с вряла вода, докато омекнат. Задушават се в половин литър зехтин. Смачкват се. От това пюре болният взема на гладно по една супена лъжица сутрин и вечер.
АСТМА - Да се пие чай от цвете на подбел и да се обърне внимание на носоглътката.
АСТМА (детска) - Да се изсуши цвят от подбел, после да се свари (1 стиска на 2 л вода) и с водата детето да се полее. След банята да се измаже с мед и ракия.
АСТМА (детска) - 40 листа подбел да се накиснат в силна ракия едно денонощие. Първата вечер се налага 1 лист на гърдите на детето, втората - 1 лист на гърба и така се редува, докато се свършат листата. Процедурата да се прави само в късна есен.
АСТМА (детска, начален стадий) - Прави се крем от счукан аспирин и чиста свинска мас. Налагат се гърдите на детето 10 дни.
 


Тагове:   артрит,   акне,   астма,


Гласувай:
0



1. анонимен - backlink search engine backlink services
07.08.2011 18:04
how to get backlinks seo expert <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> instant backlinks
цитирай
2. анонимен - improve search engine rankings backlink service
27.09.2011 00:22
backlink search engine seo news <a href=http://xrumerservice.org>backlink url</a> build backlinks
цитирай
3. анонимен - increase backlink backlink service
02.04.2012 09:26
hello there flowerlin.blog.bg blogger discovered your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlinks service</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: flowerlin
Категория: Забавление
Прочетен: 28149
Постинги: 7
Коментари: 6
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031